What bloggers said about Brkić vines:


I always thought žilavka is kind of a 'rebel' variety, with character of valiant horsemen on a hot stone. Well, this one is not like that. It's elegant, polished and somehow "more civilized". And what I like most is that i finaly like žilavka.

http://www.enogastrobrutal.com/

 

The beauty is not a word that would be a serious descriptor used in an attempt to describe wine. For me, it matches perfectly the experience of Brkić's Žilavka.
Beauty which is not makeup, that shows the depth and the kind of balance that occurs in the vineyard, by hard work and meanings. 90. Harmony.

http://vinopija.wordpress.com/

 

Red Moonwalker, even before he began to conquer the palates of Brkić's wine lovers, took an iconic status. Because, whoever praises that tasted Brkić's `red version of Moonwalker can say he drinked nectar from one of only 300 bottles, as much Josip had prepared from blatina.

http://zeljko-vinskeprice.blogspot.com/

 

Truly classy and class of its own

http://vinopija.wordpress.com/

 

And now for something completely different… the Mjesečar .
Luna mi šalje inspiraciju da zaključim kako je sorta tek medij koji prenosi božansku prirodu nezahvalnim konzumentima, vinopijama. Prekompleksnu da bi ju mogao i želio shvatiti.
Koliko znam, svega nekih 1000 butelja ovog vina je napravljeno i prema tome se radi o jednoj od većih ezoterija u vinskom svijetu. No, Brkićeva vina govore o podneblju i još više o vinarenju. Niti ostala vina koja sam kušao nisu konfekcija već vrlo individualna posjetnica vrlo zanimljivog vinara.

http://vinopija.wordpress.com/

 

But, whatever we were drinking after Limousine, we were getting back in our stories to that incredible wine.

http://zeljko-vinskeprice.blogspot.com/

 

Brkić je stvarno poseban. Divim se njegovoj hrabrosti da u takvom okruženju pravi takvo ekstravagantno vino, koje na prvi pogled, pogotovo ljudima koji nemaju dovoljno znanja, izgleda divljeg okusa i mirisa. Ali to je zapravo vino budućnosti, vjerujem da ima međunarodnu karijeru, ako bude izdržao, ako ga ne prožderu veliki.

Barbara Bribožič Leka

http://www.gracija.ba

 

Poročnost kojoj bi se i vaš liječnik prepustio, onaj idealizirani mudri doktor koji zna uspostaviti ravnotežu organizma, koji je svjestan da svaka radnja ima i drugu stranu vage. E taj bi pio ovakvo vino. 92
Otvoreno 30.09.2012. Bio je to dobar dan.

http://vinopija.wordpress.com/

 

posebno i svoje. prenijelo mi divnu poruku…
divno je biti i ostati svoj u svijetu kopija,kalkulacija,prigušenih snova i poluživota. Zasigurno se nećete svidjeti cijelome svijetu i vrlo često ćete biti neshvaćeni u svojoj jedinstvenosti,al ne dozvolite da vas to omete.Samo hrabro naprijed..korak po korak,gutljaj po gutljaj…do ZVIJEZDA
Od srca vam želim da,kad za to dođe vrijeme,okusite mjesečinu…crvene boje

Kad nekom poklonim njegovo vino onda taj neko mora znati da je poprilicno poseban
Priznam,igram na sigurno ;)

http://cipelicelutalice.blogspot.com

 

Iako ovo sve zvuči pomalo ezoterično, Josip Brkić upravo primenom biodinamike uspeva da iz hercegovačkog „teroara“ izvuče ono najbolje i najautentičnije. I logično, uzgaja dve autohtone sorte - žilavku i blatinu.
Iako uzgaja samo dve sorte, tehnologija koju koristi omogućava mu da od iste sorte dobije sasvim različita vina! Tako i počinje ova vinska priča gospodina Brkića,

http://www.vino.rs

 

Mjesečar Žilavka (Podrumi Brkić, berba 2008 ... ovo boca je bila zvijezda večeri, jer smo svi nekako isčekivali da je probamo i da vidimo kvalitet.... hmmmmm, ne znam kako da kažem, ali po prvi put sam uvidio da je svaki gutljaj vrijedio svake uložene marke u ovu bocu. Iskreno, već nakon sipanja u čaše i prvog gutljaja, nastala je tišina u sobi, iako je Patricia Barber dolazila s zvučnika, pa onda u nevjerici jos jedan gutljaj i onda priča u superlativima.

http://bihaudiofil.freeforums.org